Monday, October 21, 2019

          

Vaikų maitinimo tvarkos aprašo tekstas skelbiamas čia:

https://e-tar.lt/portal/lt/legalAct/a8d14e5046e311e8ade598b2394a491d/WFTAPqyxls

 

 

 

               

                           

                 

                              LOPŠELIS- DARŽELIS ALKSNIUKAS PERSPEKTYVINIS MENIU

                                                               RUGSĖJO 30, SPALIO 1-4D.

PIRMADIENIS ANTRADIENIS TREČIADIENIS KETVIRTADIENIS PENKTADIENIS

Pusryčiai: Grikių kr. košė su sviestu.   Morkų lazdelės ar tarkuotos morkos. Nesaldinta arbatžolių arbata

Pusryčiai: Sorų kr. košė su sviestu,   trintų uogų padažas. Arbatžolių arbata nesaldinta

Pusryčiai: Omletas, pomidorų s. su   jogurtu. Kons. ž. Žirneliai. Šviesi duona su sviestu. Arbatžolių arbata   nesaldinta

Pusryčiai: kukurūzų, moliūgų košė su   sviestu. Sausučiai. Kakava su pienu saldinta.

Pusryčiai: Miežinių kr. košė su sviestu,   šviesi duona, pupelių užtepėlė. Arbatžolių arbata nesaldinta

VAISIUS VAISIUS VAISIUS VAISIUS VAISIUS
RUGINĖ DUONA RUGINĖ DUONA RUGINĖ DUONA RUGINĖ DUONA  
Pietūs: Ryžių-pomidorų sriuba. Mažylių   balandėliai su kiauliena. Virtos bulvės. Pomidorai- agurkai Pietūs: Žirnių- perlinių kr. sriuba.   Troškinta vištiena, virti avinžirniai. Pekino k. agurkų salotos su   nerafinuotu aliejumi Pietūs: Pupelių sriuba. Troškintas   jautienos maltinukas. Virti grikiai. Kopūstų s. su morkomis ir nerafinuotu   aliejumi Pietūs: Žiedinių k. sriuba. Žuvies filė   kepsnelis. Troškinti ryžiai su ciberžole. Burokėlių salotos, kons ž.   žirneliai Pietūs: Trinta daržovių sriuba,   grietinėlė, skrebučiai. Kalakutienos pjausnys su bulvių košė. Morkų salotos   su nerafinuotu aliejumi, pomidorai.
VANDUO SU APELSINU VANDUO SU APELSINU VANDUO SU APELSINU VANDUO SU APELSINU VANDUO SU APELSINU
Vakarienė: Virti varškėčiai su jogurto-   uogienės padažu Vakarienė: Avižinių dribsnių blyneliai su   obuoliais. Jogurto- uogienės padažas Vakarienė: Makaronai su daržovių padažu ir   sūriu Vakarienė: Virti avinžirniai su   nerafinuotu aliejumi. Keptos morkų lazdelės. Pomidorai, sūrio lazdelės Vakarienė: Varškės pudingas su trintų uogų   padažu.
ARBATŽOLIŲ ARBATA NESALDINTA NESALDINTA ŽOLELIŲ ARBATA KMYNŲ ARBATA NESALDINTA ARBATŽOLIŲ ARBATA NESALDINTA NESALDINTA ŽOLELIŲ ARBATA

         

 

 

                             L/D ALKSNIUKAS PERSPEKTYVINIS MENIU SPALIO 7- 11D

PIRMADIENIS ANTRADIENIS TREČIADIENIS KETVIRTADIENIS PENKTADIENIS
Pusryčiai: Kvietinių kr. košė su sviestu. morkų lazdelės.   Žolelių arbata nesaldinta Pusryčiai: Penkių javų dr. košė su sviestu. Sūrio   lazdelės. Arbatžolių arbata su citrina nesaldinta Pusryčiai: Kiaušinių košė. Šviežių agurkų salotos su   jogurtu. Šviesi duona su sviestu. Arbatžolių arbata nesaldinta Pusryčiai: Avižinių kr. košė su sviestu. Sausučiai.   Kakava su pienu saldinta Pusryčiai: Perlinių kr. košė su sviestu. Šviesi duona su   morkų užtepėlė. Arbatžolių arbata nesaldinta
VAISIUS VAISIUS VAISIUS VAISIUS VAISIUS
Pietūs: Barščiai su bulvėmis. Kiaulienos- ryžių plovas.   Agurkai, pomidorai. Pietūs: Daržovių sriuba. Virti vištienos kukuliai,   avinžirniai su pomidorais savo sultyse. Kopūstų salotos su morkomis ir   nerafinuotu aliejumi Pietūs: Kopūstų sriuba su bulvėmis. Maltos jautienos   lazdelės, virtos perlinės kr. burokėlių salotos, kons ž.žirneliai. Pietūs: Agurkinė su perlinėmis kr. Keptas žuvies   maltinukas su virtomis bulvėmis. Morkų salotos su nerafinuotu aliejumi,   pomidorai Pietūs: Žirnių sriuba. Kalakutienos guliašas, virti   grikiai. Kopūstų salotos su pomidorais, agurkais ir nerafinuotu aliejumi
RUGINĖ DUONA RUGINĖ DUONA RUGINĖ DUONA RUGINĖ DUONA RUGINĖ DUONA
Vanduo su apelsinu Vanduo su apelsinu Vanduo su apelsinu Vanduo su apelsinu Vanduo su apelsinu
Vakarienė: Grikių kr. kotletukai su sūriu. Jogurto padažas   su agurkais. Pomidorai Vakarienė: lietiniai su varške, jogurto ir uogienės   padažas. Vakarienė: Virti makaronai su sviesto- grietinės padažu Vakarienė: Blyneliai su sūriu ir daržovėmis. Jogurto   padažas su žalumynais. Duoniukas arba traputis. Vakarienė: Varškės, obuolių ir moliūgų apkepas. Jogurtas,   trintų uogų padažas
Kefyras Žolelių arbata   nesaldinta Kmynų arbata nesaldinta Žolelių arbata   nesaldinta Žolelių arbata nesaldinta

 

                        

     L/D ALKSNIUKAS PERSPEKTYVINIS MENIU RUGSĖJO 16-20D.

 

PIRMADIENIS ANTRADIENIS TREČIADIENIS KETVIRTADIENIS PENKTADIENIS
Pusryčiai: Ryžių košė, sviestas, uogienė. Arbatžolių arbata nesaldinta Pusryčiai:   Miežinių kr. košė, sviestas. Šviesi duona su varškės   užtepėle. Žolelių arbata nesaldinta Pusryčiai:   Kiaušinienė su fermentiniu sūriu. Pomidorai, kons ž.   žirneliai. Šviesi duona su sviestu. Žolelių arbata nesaldinta Pusryčiai:   Sorų kr. košė, sviestas, trintų uogų padažas. Kakava   su pienu saldinta Pusryčiai:   Grikių kr. košė su morkomis ir svogūnais. Šviesi   duona, pupelių užtepėlė. Arbatžolių arbata nesaldinta
VAISIUS VAISIUS VAISIUS VAISIUS VAISIUS
PIETŪS   PIETŪS PIETŪS PIETŪS PIETŪS
Špinatų sriuba su bulvėmis Barščiai su pupelėmis Perlinių kr. sriuba su daržovėmis Raugintų kopūstų sriuba su bulvėmis Pertrinta cukinijų arba moliūgų sriuba, grietinėlė
Kiaulienos maltinukas, virtos perlinės kr. Kopūstų salotos su   morkomis ir nerafinuotu aliejumi. Vištienos kepinukai, virti grikiai. Morkų salotos su nerafinuotu   aliejumi, agurkas. Mažylių balandėliai su jautiena ir kiauliena, virtos bulvės. Virtos   daržovės ir agurkai. Kepta žuvis, virti avinžirniai. Burokėlių salotos, agurkai. Troškinta kalakutiena, troškintos daržovės su ryžiais. Pomidorai
ruginė duona ruginė duona ruginė duona ruginė duona skrebučiai
Vanduo su apelsinu Vanduo su apelsinu Vanduo su apelsinu Vanduo su apelsinu Vanduo su apelsinu
VAKARIENĖ VAKARIENĖ VAKARIENĖ VAKARIENĖ VAKARIENĖ

Kepti varškėčiai su jogurto ir uogienės padažu.

Žolelių arbata nesaldinta

Sklindžiai su obuoliais, jogurtas, trintų uogų padažas.

Kmynų arbata nesaldinta

Kvietinių kr. kotletukai, jogurto padažas su agurkais. Morkų   lazdelės. Duoniukai arba traputis. Arbatžolių arbata nesaldinta

Žiedinių kopūstų pudingas su sūriu. Sausučiai

Kefyras

Pieniška makaronų sriuba, bandelė.

             

 

 

 

 

             L/D ALKSNIUKAS PERSPEKTYVINIS MENIU, SPALIO 21-25 D.

 

PIRMADIENIS ANTRADIENIS TREČIADIENIS KETVIRTADIENIS PENKTADIENIS

Pusryčiai: Avižinių   dr. košė su sviestu. Traputis, varškės užtepėlė

Nesaldinta arbata

Pusryčiai: penkių   javų dr. košė su sviestu. Morkų lazdelės arba tarkuotos morkos. Nesaldinta arbatžolių   arbata Pusryčiai: virti   kiaušiniai, pomidorai, kons. žali žirneliai. Šviesi duona su sviestu.   Nesaldinta arbatžolių arbata Pusryčiai: Perlinių   kr košė su sviestu. Sūrio lazdelės. Nesaldinta arbatžolių arbata su citrina Pusryčiai: manų   kr. košė su cinamonu ir cukrumi. Trintų uogų padažas. Kakava su pienu   saldinta
VAISIUS VAISIUS VAISIUS VAISIUS VAISIUS
Pietūs: Rūgštynių sriuba su   bulvėmis, grietinė Pietūs: Daržovių sriuba   (t), (a). Pietūs: kopūstų sriuba su   bulvėmis (t), (a). Pietūs: barščiai su   pupelėmis, grietinė. Pietūs: bulvių sriuba su   miežinėmis kr (t). (a).
Keptas- troškintas kiaulienos kepsnelis,   bulvių košę. Kopūstų salotos su morkomis ir nerafinuotų aliejumi Keptas vištienos maltinukas, avinžirniai su   pomidorais savo sultyse. Pekino kopūstų, agurkų salotos su nerafinuotu   aliejumi

Lopšelis: virti   jautienos kukuliai

Darželis:   Jautienos befstrogenas.

Virti grikiai, burokėlių salotos ir agurkas

Žuvies pjausnys su virtomis bulvėmis. Morkų   salotos su nerafinuotu aliejumi, agurkai. Kalakutienos- ryžių plovas. Agurkai,   pomidorai
RUGINĖ DUONA RUGINĖ DUONA RUGINĖ DUONA RUGINĖ DUONA RUGINĖ DUONA
Vanduo su apelsinu Vanduo su apelsinu Vanduo su apelsinu Vanduo su apelsinu Vanduo su apelsinu
Vakarienė: Troškintos   daržovės su ryžiais, šviesi duona su sviestu, žolelių arbata nesaldinta Vakarienė: Lietiniai   su jogurtu ir uogienė. Nesaldinta žolelių arbata

Vakarienė: Makaronai   su fermentiniu sūriu.

Nesaldinta žolelių arbata

Vakarienė: Virti avinžirniai,   nerafinuotas aliejus, keptos morkų lazdelės, pomidorai. Šviesi duona su   sviestu ir šviežiu agurku, nesaldinta kmynų arbata

Vakarienė: Varškės   apkepas su jogurtu ir trintų uogų padažu.

Nesaldinta žolelių arbata